NHD donderdag, 25 november 2010   

Statenlid: 'Koggenland tekende voor 8,5 miljoen voor Westfrisiaweg'

SP-statenlid Bert Putters heeft gedeputeerde Elisabeth Post vragen gesteld over de verklaring van wethouder Jan Wijnker van Koggenland dat deze gemeente maximaal 1,9 miljoen euro bijdraagt aan de Westfrisiaweg (N23).

Volgens Putters heeft Wijnker namens Koggenland getekend voor het complete bedrag van bijna 8,5 miljoen euro.
De zaak kwam deze week ter sprake in een commissievergadering van de gemeente. Wijnker verklaarde daar meermalen dat van het bedrag waarvoor Koggenland heeft getekend 6,5 miljoen 'onlosmakelijk is verbonden' met het bedrijventerrein Distriport NH dat wordt ontwikkeld ten zuiden van Berkhout. Per vierkante meter grond die daadwerkelijk wordt uitgegeven wordt een bedrag geïnd dat door de ontwikkelaar rechtstreeks wordt afgedragen aan de provincie. Als er zo minder binnenkomt dan 6,5 miljoen is dat een probleem van de provincie, stelt Wijnker.
Volgens Putters blijkt uit een brief die namens gedeputeerde staten eind oktober 2009 aan Koggenland is gestuurd dat de door Distriport aan de provincie betaalde bijdrage 'in mindering word gebracht op de bijdrage die de gemeente voor de Westfrisiaweg aan de provincie moet betalen'.

Bron : NHD 25 november 2010

 
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook