Berkhout is Blij ! woensdag, 21 december 2016   


Op zaterdag 22 mei 2004 verscheen Berkhout is Boos voor het eerst in het nieuws na de bekendmaking dat de gemeente een regionaal bedrijfsterrein van honderd hectare tussen de Jaagweg en het dorp Berkhout wilde toestaan om de Leekerlanden open te houden.

Vandaag op 21 december 2016 is dan eindelijk het doek voor "Jaagweg / Distriport" gevallen. Na ruim 12,5 jaar lijkt ons doel bereikt en hangt de even vlag uit ! Maar het laatste woord over Distriport is nog niet gesproken !

Op de website van het NHD is het onderstaande artikel te lezen : 

Provincie schrapt bedrijventerrein Distriport


Het bedrijventerrein Distriport verdwijnt van de landkaart. De provincie Noord-Holland heeft besloten dat het niet langer noodzaak is dit plan aan te houden.

Volgens gedeputeerde Jaap Bond (CDA) is deze stap onderdeel van een grote actie, waarbij de provincie samen met de gemeenten in het noorden van de provincie een ‘overdaad’ aan geplande bedrijventerreinen schrapt.

Distriport in de gemeente Koggenland – een gepland terrein waar bedrijven in de sector distributie moesten komen - is een opvallend dossier, omdat het mede de oorzaak is geweest van de val van oud-gedeputeerde Hooijmaijers. Want duidelijk is dat er volgesn de rechter met smeergeld is gewerkt om de deal rondom de aankoop van de agrarische grond wat soepeler te laten lopen. Daarnaast kregen de provincie en de projectontwikkelaars ruzie toen de markt voor bedrijvengrond stil viel.

,,We moeten gewoon ons verlies pakken”, reageert gedeputeerde Bond. In het geval van Distriport betekent dat een verliespost van 28,5 miljoen euro. De hectares gras bij Berkhout zijn dat bedrag nooit waard. De provincie wil dat geld terugzien van ontwikkelaars Zeeman en Ooms. ,,We hebben tien jaar lang van alles geprobeerd”, aldus Bond. ,,Nu zetten we er een streep onder.”

Ook wij zouden graag een dikke streep hieronder zetten, maar weten dat het laatste woord nog niet is gesproken, we blijven u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Berkhout is Boos

 
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook