NHD vrijdag, 23 september 2011   

Aan de opzet van Distriport mankeerde niets: ruim, dichtbij de snelweg A7 en vooral ecologisch netjes 'ingepakt' in het landschap. Alleen is dat plan ingehaald door de economische ontwikkeling, blijkt uit een notitie die de provincie Noord-Holland heeft laten maken over dit bedrijventerrein. Gedeputeerde Staten heeft hiertoe besloten in afwachting van de uitkomst van een aantal juridische procedures.

Het komt erop neer dat het terrein te duur wordt en dat er geen zicht is op een snelle verkoop van de grond aan bedrijven uit de logistieke sector. Uit het onderzoek dat Noord-Holland heeft laten doen naar de economische mogelijkheden van het nieuwe bedrijventerrein, komt geen rooskleurig beeld naar voren.. Er is te weinig vraag vanuit het bedrijfsleven om de 78 hectare nu al uit te kunnen geven.

Een van de oplossingen is in zo'n geval het terrein in delen te ontwikkelen en de kosten uit te smeren over meerdere jaren. En dan is er ook nog het probleem dat er in de regio ook andere bedrijventerreinen zijn of worden ontwikkeld die als concurrent voor Distriport kunnen worden gezien.

Eerder brak de provincie met de projectontwikkelaars, na een ruzie over de grondprijs. Andere ontwikkelaars inschakelen, kan ook een optie zijn. De laatste optie? Het gebeid blijft gewoon agrarisch.

Bron NHD 23-09-2011

 
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook