administrator maandag, 03 juni 2013   

Aan de raadsleden van de gemeente Koggenland

Berkhout, 2 juni 2013

Betreft: Raadsvergadering 3 juni 2013 punt 7, bespreking Onderzoeksrapport Distriport

Geacht raadslid,

Maandagavond moet u een beslissing nemen over het rapport van de rekenkamercommissie over Distriport.

Leest u het nawoord van de commissie nog eens goed door, daarin staat kort en bondig het oordeel van de commissie over de handelwijze van het college verwoord. De commissie stelt dat het college de verklaring vooraf aan de raad had moeten voorleggen en de Stec-bijlagen had moeten verstrekken. Financiële risico’s zijn onvoldoende gedeeld met de raad. Het rechtmatigheidsonderzoek was bedoeld om te bewijzen dat alles goed is gegaan. De commissie toont evident aan dat dat op diverse punten niet zo is.

Kortom, het college tekende in juni 2007 een verklaring en zegde haar volledige medewerking toe, in strijd met uw raadsbesluit. Onwelgevallige informatie hield zij echter voor u achter. Daardoor zijn alle inspraakprocedures en discussies in de raad na 2007 volledig zinloos geworden. Financiële risico’s zijn niet via de jaarrekening of begroting aan u medegedeeld. Bovendien is de Raad van State namens u onjuist geïnformeerd over de  actuele, concrete behoefte.

U bent als raad op diverse momenten genegeerd, buitenspel gezet en onjuist geïnformeerd. Tenzij u - in beslotenheid - wèl volledig van alles op de hoogte was…. Dan heeft u buitengewoon onverstandig gehandeld en bovendien de inwoners van Koggenland een rad voor ogen gedraaid.

De discussie van maandag hoort over integriteit en behoorlijk bestuur te gaan. Is het bestuur van Koggenland nog geloofwaardig? Bent u dat zelf nog? Daarover moet u als raadsleden beslissen. 

Wij wensen u wijsheid en hopen dat u het door burgers in u gestelde vertrouwen niet beschaamt.

Met vriendelijke groet, namens Berkhout is Boos! Annet Wood

Bijlagen:

 
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook